Mere efteruddannelse til Lolland-Falster

CELF vil i fremtiden kunne tilbyde 75 procent flere efteruddannelser.

”Der er bestemt grund til at fejre det her – ikke bare for os, men også i et større perspektiv. Erhvervslivet skriger på mere faglært arbejdskraft. Efteruddannelse er en, i mine øjne, overset hjælp til at løse den udfordring,” siger Kim Normand, markedsdirektør på CELF.

Undervisningsministeriet beslutter, hvilke skoler der får retten til at udbyde arbejdskurser, også kaldet AMU-kurser. Behovet for at gøre det lokalt er, ifølge markedsdirektøren, stort og voksende:
”Byggeriet af Femernforbindelsen kommer uden tvivl til at øge behovet for efteruddannelse, så her bliver der brug for de kurser, vores faglærere på struktøruddannelsen kan stå i spidsen for. Med den travlhed vi ser i alt fra el, over VVS til gastrofaget, er der generelt brug for let, fleksibel og lokal efteruddannelse.”

I installationsvirksomheden Enelco ser man frem til mulighederne for at sende medarbejdere på AMU-kurser:
”Hidtil har vi sendt dem på produktspecifikke kurser, som er væsentligt dyrere. Eller vi har afventet næste kursus, som kunne være i Frederikshavn eller Hadsten,” forklarer ejer, Lars Sørensen.

Det nye udbud af kurser kommer ikke kun til gavne elektrikerne, vvs’erne og bygningsfagene – også på ledelsesgangene er der nye muligheder undervejs:

”Vi har hele tiden haft kompetence til at drive kurser indenfor ledelse og har gjort det, men det har hvilet på andre skolers nåde – hvorvidt de ville låne deres godkendelse til os eller ej. Derfor glæder vi os nu til at løse flere opgaver – også på det felt,” slutter Kim Normand.

Har du spørgsmål til kurserne eller til din tilmelding kan du kontakte følgende:

Tina Foged

Kursussekretær

54 88 88 69


Kursusområde: Karrierecentret – et åbent kursusværksted, hovedsagligt inden for IT, økonomi og regnskab, kompetenceafklaring og jobsøgning.hvor du kan komme og arbejde i dit tempo og lige netop på det niveau, som du ønsker.

Mette Ranthe

Kursussekretær

54 88 81 67


Specielle kursusområder er: Truck, kran C & D, teleskoplæsser, farligt gods, bus, taxi, efteruddannelse for bus- og godschauffører

Lene Andersen

Kursussektretær

54 88 88 52


Specielle kursusområder er: Jordbrug, bygge og anlæg, rørlæggeruddannelsen, systemstillads, auto, cykler, knallerter, bilsyn, nivellering og faglig regning, vejen som arbejdsplads, Grundliggende leder- og coachuddannelsen.

Lena Jansen

Kursussekretær

54 88 82 23:


Specielle kursusområder er: Rengøring, fødevarer, almen fødevarehygiejne, svejsning, sikkerhed og miljø, epoxy, el, vindmølle.