Maskinanlæg - sikkerhed - maskindirektiv

Valgte hold
Kursussted CELF, Kringelborg Allé 7, 4800 Nykøbing F
Garantikursus Garantikursus - garanteres gennemført
Tilmeldingsfrist 22. oktober 2020
Startdato 2. november 2020
Slutdato 2. november 2020
Varighed 3,0 dage
Deltagerpris 378,00 kr.
Pris for ledige 2312,15 kr.
Jobcentret afholder kursusudgiften, hvis du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.
Pris udenfor AMU-målgruppe 2312,15 kr.
Undervisningsform Dagundervisning
Undervisningstid 08.10-15-34
Beskrivelse Maskinanlæg - sikkerhed - maskindirektiv Kurset afsluttes med en prøve
Kontaktperson Lena Jansen
Telefonnr 54 888 223
Email leja@celf.dk
Kviknummer 37640220ssi0149045
Minimum antal deltagere 1
Maksimum antal deltagere 6
6 ledige pladser Tilmeld
Fag til kurset:
Maskinanlæg - sikkerhed - maskindirektiv
Skolefagkode: 49045
Varighed: 3,0 dage
Timer pr dag: 7,4

Deltagerpris: 378,00 kr.
Pris for ledige: 2312,15 kr. (Jobcenteret afholder kursusudgiften, hvis du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse i henhold til positiv listen)
Pris udenfor AMU-målgruppe: 2312,15 kr.

Målgruppe
Uddannelsen retter sig mod personer med en elektrikeruddannelse eller lignende kompetencer, der i deres job har brug for kompetencer inden for sikkerhed på automatiske anlæg.

Formål:
Efter kurset kan deltageren foretage risikovurdering af maskinanlæg samt følge sikkerhedsbestemmelser for arbejde på automatiske anlæg.Søgeord: Forsyningsadskiller, beskyttelse mod elektrisk stød, dimensionering af materiel til styre- og effektkredse, mærkning, aktive og passive sikkerhedskomponenter, lysgitter, gulvscanner, laser, maskinsikkerhed (DS/EN 60204-1), risikovurdering, risikonedsættelse, maskinanlæg, automatisk anlæg

Indhold:
Efter kurset kan deltageren foretage risikovurdering af maskinanlæg samt følge sikkerhedsbestemmelser for arbejde på automatiske anlæg.I forbindelse med foretagelse af risikovurdering af maskinanlæg betyder det:Deltageren har indgående viden om Maskindirektivet, standarden for maskinsikkerhed, og de generelle principper for risikovurdering og risikonedsættelse.Deltageren risikovurderer maskiner eller maskinanlæg i forbindelse med projektering. Deltageren kvalitetssikrer og dokumenterer arbejdet i forhold til standarden for maskinsikkerhed.Deltageren kommunikerer med samarbejdspartnere om risikovurderingen. I forbindelse med at følge sikkerhedsbestemmelserne for arbejde på automatiske anlæg betyder det:Deltageren kan anvende Maskindirektivet og og standarden for maskinsikkerhed og har kendskab til sammenhængen mellem de relevante love, bekendtgørelser, standarder og anvisninger for arbejde på automatiske anlæg. Det gælder også reglerne for maskiners tilslutning til forsyningen, herunder afprøvning før idriftsættelse. Deltageren kan definere skillepunktet mellem de dele af en elektrisk installation, der er omfattet af krav om autorisation, og de dele, der er omfattet af Maskindirektivet. Deltageren kender sikkerhedsbestemmelserne for forsyningsadskiller, beskyttelse mod elektrisk stød, dimensionering af materiel til styre- og effektkredse og mærkning samt til krav til teknisk dokumentation og verifikation.Deltageren har viden om reglerne for udskiftning af komponenter på sikkerhedsrelaterede kredse. Deltageren installerer og programmerer aktive og passive sikkerhedskomponenter, fx lysgitter, lysbom eller sikkerhedsscanner.Deltageren efterlever Maskindirektivets dokumentationskrav til en maskine.
Lav PDF med kurser